De ruimtes waar we in leven zijn belangrijk; ze beïnvloeden onze gemoedstoestand, onze zienswijze, onze houding. In de drukke wereld van vandaag kunnen kalme en verwelkomende ruimtes het effect hebben van een verzachtende balsem en een gevoel van rust inboezemen.

Dit belangrijke inzicht is terug te zien in het nieuwe ontwerp voor de winkels van La Prairie. Als knipoog naar de Zwitserse achtergrond van het luxe huidverzorgingsmerk is de strakke, pure esthetiek van de Zwitserse moderne architectuur in het design verwerkt, met als resultaat prachtige omgevingen die uitnodigen om te pauzeren, alles in u op te nemen en u eens flink te laten verwennen.

Deze elementen zijn verwezenlijkt door het gebruik van kostbare, natuurlijke materialen en details die het Zwitserse karakter van het merk benadrukken. Verfijnd kristal, gepolijst staal en delicaat papier zijn gebruikt om sculpturen te vervaardigen, die door heel de winkel geplaatst zijn en onze compromisloze eenheid met de natuurlijke wereld zichtbaar uitdragen.

“Als we het hebben over het Zwitserse karakter, dan hebben we het over de afspiegeling van het landschap, perfectie en precisie, een niveau van luxe, verfijnde manieren en vriendelijkheid”, zegt Stana Pijunovic, Chief Architect van La Prairie, verantwoordelijk voor het toezicht op het ontwerpproces van concept tot uitvoering.

LANDSCHAPSKUNST

Ter illustratie van de sneeuw en mineralen die de Zwitserse bergen bedekken, heeft La Prairie de beste vakmensen uitgenodigd om sculpturen te vervaardigen uit de witste stenen. De stenen kunstwerken variëren in vorm – sommige zijn rond en andere hoekig – en dat creëert een soort spanning tussen gladheid en ruwheid. Sommige stukken zijn in de muur geïntegreerd, andere werken zijn tentoongesteld op de tafels, wat de gezonde spanning verder benadrukt. Alle werken zijn met uiterste precisie gesneden – een metafoor voor de Zwitserse natuur: een mix van ruw en verfijnd. Deze driedimensionale artistieke interpretatie is geïnspireerd op de filosofie van landschapskunst, waarbij materialen uit de natuurlijke omgeving worden omgetoverd tot kunstwerken en het land zelf wordt gebruikt om duizelingwekkende objecten te vormen. Een ander voorbeeld van de inspiratie van landschapskunst in de nieuwe boetieks is een sculptuur van chroom en metaal dat het schitterende licht verbeeldt dat op het meer van Genève gereflecteerd wordt. Naast deze artistieke inspiratiebronnen ontleent het ontwerp van de ruimte visuele hints aan de pure, minimalistische lijnen van moderne Zwitserse architecten als Peter Zumthor. Als interpretatie van de kostbare ingrediënten van La Prairie, beelden enkele sculpturen in de winkels de vele facetten van de schoonheid van platina of het gedurfde gebruik van kaviaar uit.

DE UNIEKE ERVARING

Natuurlijk is er zorgvuldig op toegezien dat niet alleen een prachtige omgeving wordt gecreëerd, maar dat ook onze klanten kunnen genieten van een sublieme ervaring in de winkels. Schermen van matglas delen de ruimte op in consultatie- en behandelingszones, voor meer discretie. De intentie achter deze bedachtzame opstelling is om een toevluchtsoord te bieden, vervaardigd uit hout, glas en steen. Een alternatief voor de felle belichting en het overweldigende rumoer van de meeste winkelvloeren, een terugkeer naar de natuur. “Tijd is de hoogste vorm van luxe die we tot onze beschikking hebben”, zegt mevrouw Pijunovic nadenkend. “Een paar minuten de tijd nemen en ons onderdompelen in een kalme omgeving kan enorm bijdragen aan ons gevoel van welzijn. We worden uiteindelijk toch beïnvloed door de schoonheid van de ruimte die ons omringt.”