LA PRAIRIE
NODIGT
CHUL-HYUN AHN UIT

EEN ARTISTIEKE SAMENWERKING

De inspirerende zoektocht van La Prairie naar de wetenschap van het licht dient als uitgangspunt voor de samenwerking tussen het luxe merk en de kunstenaar Chul-Hyun Ahn, een erkend figuur in de wereld van optische kunst en lichtkunst. Hij creëerde drie unieke werken die worden tentoongesteld in het La Prairie Paviljoen van de Collectors Lounge tijdens editie 2019 van Art Basel in Hong Kong.

TRANSPARENCY

Dit werk verbeeldt een portaal van oneindige reflecties waardoor de kijker naar een denkbeeldige ruimte kan reizen. Lagen van spiegels, die doen denken aan de lagen in de huid, reflecteren het licht binnen in het werk en creëren een verhelderende illusie van een vergrote ruimte. Dit beeld van het oneindige staat voor eindeloze mogelijkheden, wat een beschouwend moment creëert dat de kijker bewustmaakt van de transformerende kracht van licht.

4 DOTS

Een hangend werk dat gebruikmaakt van kleur om zowel het verstrijken van de tijd als de afzonderlijke delen van wit licht op te roepen. Net als de pigmenten die van nature voorkomen in de verschillende huidlagen, worden lagen gepigmenteerde lichtfilters gebruikt om een oogverblindend kleurenspectrum te creëren. De vorm van elke stip verwijst naar een celstructuur en de herhaling van reflectie representeert het verlies van helderheid in de loop der tijd.

LIGHT DRAWING (MOLECULAR GEOMETRIC)

Een werk dat gebruikmaakt van licht om een nauwkeurige geometrische ordening op te roepen van atomen die een molecuul vormen. Eenvoudige lijnen en punten bootsen de vergrote structuren na. Met de wetenschap van het licht als uitgangspunt, gebruikt dit werk reflectie en helderheid om de schoonheid van de meest elementaire bouwstenen van het universum weer te geven.

DE KUNSTENAAR

Chul-Hyun Ahn werd in 1971 geboren in Busan, Korea. Hij behaalde een Bachelor in Schone Kunsten aan de Chu-Gye University for the Arts in Seoul, Korea en een Master in Schone Kunsten van de Mount Royal School aan het Maryland Institute College of Art in Baltimore. Ahn is een kunstenaar van internationale allure, met werken in tal van publieke en privécollecties.

EEN VERHELDERENDE INSPIRATIE

In hun baanbrekende onderzoek naar de wetenschap van het licht, stelden de Zwisterse wetenschappers van La Prairie een theorie op die de relatie weergeeft tussen kleur, reflectie en licht in de huid. Het is de theorie van het licht, ontcijferd.